Verksamhet

1

Föreningen Gamla Beskowiter, som verkat sedan 1933, vårdar minnet av skolan, dess historia och dess nutida plats i samhället.

Vi i Föreningen Gamla Beskowiter har gått i Beskowska Skolan i Stockholm. Föreningen är till för att skapa kontakt mellan elever och mellan elever och lärare.

Vi brukar träffas några gånger om året på vår, sommar och höst. På denna hemsida kan du bli medlem, se planerade aktiviteter och få kontakt med föreningen.

Föreningen brukar träffas tre gånger om året på senvinter, sommar och höst. Våra möten brukar innehålla ett föredrag eller en visning i anslutning till platsen där vi sedan äter en måltid och umgås över gamla minnen.Vi har tidigare år t ex haft årsmöte den 6 juni på Solliden med nationaldagsfirandet vid våra fötter, provat viner innan gåsmiddag på Lustigkulla, ätit ärtsoppa med föredrag både på Armémuseum och på Stadsmissionen samt även på Piperska muren efter en rundvandring i Rådhuset. Till höjdpunkterna hör middagen på Nationalmuseum för några år sedan, då vi var ca 175 personer som avnjöt utställning och gås. Förra årets återbesök i de nu helt nyrenoverade gamla skollokalerna med efterföljande gåsamiddag på Eriksberg, Timmermansorden var mycket uppskattat av drygt 100-talet gamla beskowiter.Kom med nästa gång och träffa gamla och nya vänner som alla har tillbringat en del av sin skolgång i Beskowska skolan. Du träffar alltid någon som haft samma lärare och delar många minnen.

Inför en aktivitet får du som medlem kallelse i brev eller e-mail

 

  • I början av mars träffas vi och äter en enklare måltid.
  • Årsmötet infaller första tisdagen i juni varje år.
  • Mårten Gås avnjuts i november.